De eerste les

Contact

Van der Duijn van Maasdamweg 274 A

9602 VT Hoogezand

Tel : 0598-352224

(b.g.g. 0598-320888)

E-mail : info@manegenieboer.nl

De eerste les

 

Als u nog niet eerder lessen heeft gevolgd, begint u altijd met een priveles.

In deze les rijdt u met maximaal 2 personen. Tijdens deze les beoordeelt de instructeur het rijniveau van de ruiter.

Na afloop van deze half uur durende les, worden met de ruiter afspraken gemaakt over het vervolg.

Het kan zijn dat een ruiter meteen in kan stromen in een groepsles (ruiters met voldoende rijervaring en een stabiele zit). Het kan ook zijn dat er eerst een aantal privé-lessen gevolgd moeten worden om de beginselen van het paardrijden te leren.

 

De ervaring leert dat er over het algemeen 10 privé-lessen nodig zijn om veilig in een groep mee te kunnen rijden. Zodra dat verantwoord is wordt er een geschikte groepsles gezocht. Dat kan betekenen dat er eerst in een groepje van 4 ruiters wordt gereden en later in een groepje van maximaal 8 ruiters. Soms is het mogelijk om meteen door te stromen naar een groepje van maximaal 8 ruiters. De groepslessen duren 50 minuten.

 

 

Kleding: Voor de eerste lessen is het toegestaan om in een makkelijk zittende (jogging) broek te rijden. Laarzen en cap kunt u de eerste paar keer bij de manege lenen. U kunt ook gewone rubberen laarzen aantrekken. Voor de rest is het belangrijk dat de kleding mooi aangesloten zit en niet wappert.

 

Heeft u al eerder lessen gevolgd, dan kunt direct instromen in de groepslessen.

 

Van de ruiters wordt verwacht dat u zelf uw paard of pony poetst en opzadelt, daarom is het noodzakelijk om een half uur voor de les aanwezig te zijn.

De lesgroep is er gezamenlijk verantwoordelijk voor dat de paarden en pony’s op tijd voor de les klaarstaan. Ook na de les zijn ze verantwoordelijk voor de verzorging van het paard en het opruimen van de spullen. Hiermee proberen wij de ruiters de juiste omgang met paarden en pony’s bij te brengen. Uiteraard kunt u hier hulp bij vragen. Beginners worden eerst nog geholpen met poetsen, op- en afzadelen. Het is verstandig een aantal keer mee te doen met de op- en afzadellessen.

 

 

Stalhouderij- en manege Nieboer B.V. # Van der Duyn van Maasdamweg 274A # 9602VT Hoogezand # BTW 853.527.386.B02