Paardrijden met beperking

Contact

 

Van der Duijn van Maasdamweg 274 A 

9602 VT  Hoogezand

 

Tel : 0598-352224 

(b.g.g. 0598-320888)

E-mail : info@manegenieboer.nl

Paardrijden met een beperking


Bij manege Nieboer zijn mensen welke minder valide zijn of andere aandoeningen hebben zoals autisme, angsten, ADHD/ADD, psychiatrische klachten, visueel handicap, e.d. van harte welkom. Ervaren instructeurs/koetsiers en zeer betrouwbare, ervaren paarden maken paardrijden en mennen toegankelijk voor iedereen.


Voor deze groep betekent het paardrijden veel meer dan alleen een gezellige vrijetijdsbesteding. Het paardrijden heeft een ontspannen en therapeutische werking; men blijft lichamelijk actief, spieren worden soepeler en bij sommige ruiters verbetert de motoriek aanzienlijk. Door de omgang met paarden en andere ruiters kan het zelfvertrouwen groeien en kan men veel leren over zichzelf. De warmte en liefde die een paard biedt, heeft een ontspannende, helende en troostende werking.


Het is gebruikelijk dat het kind op een soort kussen zit op de rug van het paard en daarachter zit een backrider die het kind in evenwicht houdt en zorgt dat het kind veilig en stevig zit. We hebben hier speciaal getrainde paarden en ervaren backriders voor. De paarden zijn super braaf, lopen erg rustig en zijn gewend dat er 2 mensen op zitten. De instructrice loopt er naast en begeleidt het paard aan de hand en het kind vanaf de grond.


Het is zelfs mogelijk dat de kinderen wedstrijden kunnen rijden wanneer ze dat graag willen. Er zijn hier speciale proeven voor ontwikkeld. Dit gaat zonder dat er druk op de kinderen wordt gelegd zodat ze plezier hebben tijdens de hele wedstrijddag.

Afhankelijk van uw wensen en de aandoening wordt er gereden in kleine groepjes of individueel.


Heeft u een (overheids) instelling en wilt u iets met paarden aanbieden, neemt u dan gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken.

U kunt ook bij ons komen en wij kunnen op locatie komen!
Stalhouderij- en manege Nieboer B.V. 


#  Van der Duyn van Maasdamweg 274A  #  9602VT  Hoogezand  #  BTW 853.527.386.B02  #  KvK 59466428